Litikum könyvtár

ISSN 2786-3751

Impresszum

A Litikum könyvtárban a kőeszközökről szóló nagyobb lélegzetvételű műveket vagy reprezentatív kiadványokat jelentet meg folyóiratunk. A kötetek a Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően használhatók fel. A művek szabadon használhatók, terjeszthetők és sokszorosíthatók az eredeti szerző és forrás megjelölése mellett. A feldolgozott, átalakított származékos művek az eredeti licenszfeltételekkel terjeszthetők. A kiadványok print-on-demand rendszerben nyomtatásban is elérhetők, ez ügyben forduljon sorozatszerkesztőnkhöz az alábbi elérhetőségeken.

Kiadó: Litikum – a Kőkor Kerekasztal Folyóirata

A kiadásért és a szerkesztésért felelős személy: Király Attila

A kiadó székhelye: 3524 Miskolc, Jósika M. u. 20.

A kiadó és a szerkesztőség elérhetősége: attila@litikum.hu

Litikum Könyvtár 1 – A tealevelektől a levélhegyekig


Az ELTE BTK Régészettudományi Intézetének oktatóját ezzel a kötettel köszöntik volt hallgatói. Mester Zsolt a magyarországi régibb kőkor kutatásának meghatározó alakja, a középső paleolitikum, illetve a pattintott kövek vizsgálatának szakértője. Elévülhetetlen kutatási és tudományszervezési érdemei mellett, oktatóként, fiatal hallgatók sokaságával szerettette meg az ősember korát a Miskolci Egyetemen, a Károli Gáspár Református Egyetemen, és jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetemen.

Bibliográfiai adatok: Faragó, N., Király, A., & Szegedi, K. I. (Eds.). (2021). A tealevelektől a levélhegyekig. Tanulmányok Mester Zsolt tiszteletére 60. Születésnapja alkalmából. Budapest: Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Régészeti Intézet és Litikum – a Kőkor Kerekasztal Folyóirata. ISBN (PDF): 978-615-01-1676-1; ISBN (puhafedelű): 978-615-01-1675-4; ISSN (Online): ISSN 2786-3751

Szerzői jogok. Open Access kiadvány. A kötet a Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően használható fel. A mű szabadon használható, terjeszthető és sokszorosítható az eredeti szerző és forrás megjelölése mellett. A feldolgozott, átalakított származékos mű az eredeti licenszfeltételekkel terjeszthető.

PDF megtekintése (37 Mb) | Részletes adatlap megtekintése