Welcome to our new site!


Üdvözöljük a kőeszközök honlapján! A Litikum szakfolyóirat a magyarországi ősrégészeket tömörítő Kőkor Kerekasztal kiadványa. A Kerekasztal célja, hogy segítse a tájékozódást a folyamatban lévő kutatásokról, a különböző megközelítések és vizsgálati módszerek alkalmazásáról a kőeszközök világában.

Honlapunkon egyszerre szeretnénk a szakmához és a nagyközönséghez is szólni. A Litikum folyóirat ingyenesen hozzáférhető, olvasható és letölthető tanulmányai elsősorban a szakemberekhez szólnak. E cikkek a tudományos kutatás módszereit és nyelvezetét használják, olvasásuk igényli a kőeszközökkel kapcsolatos régészeti szaktudást.

A Bejegyzések rovat viszont a kőeszközökkel kapcsolatos közép-európai kutatás újdonságait, aktuális híreit teszi közzé közérthető formában. Itt a szakemberek osztják meg az érdeklődőkkel a kutatás érdekességeit, irányítják rá a figyelmet a konferenciákra, a témában máshol megjelent fontosabb tanulmányokra. Egy izgalmas fotó vagy videó is sok mindent megmutathat e szakma szépségeiből. Kollégáink kőeszközökkel kapcsolatos felhívásainak is teret biztosítunk.

Hírlevelünkön keresztül, amelyet legfeljebb havi rendszerességgel tervezzük küldeni, a feliratkozók közvetlen értesítést kapnak honlapunk friss tartalmairól, aktuális rendezvényekről, főbb híreinkről.

A folyóiratunkba szánt kéziratot és a honlapra szánt bejegyzést egyaránt online űrlapjaink segítségével fogadunk. A publikációs folyamat részletei az Információk rovatban találhatók. A feliratkozás a hírlevélre a honlap láblécében elhelyezett űrlap segítségével történik.

Mindenkinek jó böngészést kívánnak a szerkesztők!